Συνταγες

Συνταγή: Χοιρινό με τραχανά Δαρδούμα & πράσο

xoirino me traxana Dardouma Legou Pantpopolio

Yλικά

  • 1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι
  • 2 κιλά πράσα
  • 100 γρ. χειροποίητο τραχανά Δαρδούμα ξινό
  • 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Το ζεματάμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα.

2. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα. Τα κόβουμε σε κομμάτια περίπου 5 εκατοστά και τα ζεματάμε κι αυτά σε βραστό νερό.

3. Βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κρέας, σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα πράσα, αλάτι πιπέρι και τις ντομάτες πολτοποιημένες. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό, τον χειροποίητο τραχανά Δαρδούμα* και αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθεί το νερό.

4. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

* : Η Οικογένεια Δαρδούμα είναι ένα πρότυπο οικογενειακό εργαστήριο ζυμαρικών, το οποίο παράγει μεγάλη ποικιλία χειροποίητων τραχανάδων και ζυμαρικών.

Ο χώρος παραγωγής και τυποποίησης εδρεύει στην Νότια Εύβοια της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.
Μολονότι ιδρύθηκε το 2008, η Οικογένεια Δαρδούμα έχει 100 χρόνια εμπειρίας στα χειροποίητα ζυμαρικά.

Η παράδοση πέρασε από γενιά σε γενιά και σήμερα το όνειρο της γιαγιάς Μαρίας, εκπροσωπείται από τα αδέρφια Ιωάννη & Ευάγγελο Μάλλιο.

Το εργαστήριο είναι ένας επισκέψιμος χώρος γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που προωθεί τις Eλληνικές & τοπικές γεύσεις. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να βιώσουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, που απευθύνονται άμεσα στις αισθήσεις: μπορούν να γευτούν, να μυρίσουν, να αγγίξουν το παραγόμενο προϊόν, να «λερώσουν» τα χέρια τους!

Με γνώμονα την Μεσογειακή Διατροφή, τα αδέρφια παρέχουν σεβόμενοι τον σύγχρονο καταναλωτή, γεύματα υψηλής διατροφικής αξίας απελευθερωμένα από συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα γεύσης. Η παραγωγή ελέγχεται αυστηρά σε όλα τα στάδια, εφαρμόζοντας το πρότυπο διασφάλισης τροφίμων. Στόχος της Οικογένειας Δαρδούμα είναι η παροχή υψηλής, λιτής, ελληνικής μαγειρικής!

Η σειρά με τους χειροποίητους τραχανάδες αποτελεί παράδειγμα γαστρονομικού πλούτου όπου η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη και η σύζευξη του χθες με το σήμερα αναγκαία!

Πηγή: http://dardoumafamily.gr/recipes/

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.