Συνταγες

Συνταγή: Τραχανόπιτα με ανθότυρο & άνιθο

traxanopita Dardouma Legou pantopolio

Υλικά

  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 4 αυγά
  • 1 ματσάκι άνιθος ψιλoκομμένος
  • 
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Αλατοπίπερο
  • 4 κ.σ.λάδι
  • 1 φλ. χειροποίητο τραχανά Δαρδούμα* ξινός
  • 2 κ.σ.αλεύρι
  • Λάδι και τριμμένη φρυγανιά για το ταψί

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι. Λαδώνετε ένα ταψάκι και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την κόβετε σε κομμάτια για να σερβίρετε.

* : Η Οικογένεια Δαρδούμα είναι ένα πρότυπο οικογενειακό εργαστήριο ζυμαρικών, το οποίο παράγει μεγάλη ποικιλία χειροποίητων τραχανάδων και ζυμαρικών.

Ο χώρος παραγωγής και τυποποίησης εδρεύει στην Νότια Εύβοια της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.
Μολονότι ιδρύθηκε το 2008, η Οικογένεια Δαρδούμα έχει 100 χρόνια εμπειρίας στα χειροποίητα ζυμαρικά.

Η παράδοση πέρασε από γενιά σε γενιά και σήμερα το όνειρο της γιαγιάς Μαρίας, εκπροσωπείται από τα αδέρφια Ιωάννη & Ευάγγελο Μάλλιο.

Το εργαστήριο είναι ένας επισκέψιμος χώρος γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που προωθεί τις Eλληνικές & τοπικές γεύσεις. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να βιώσουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, που απευθύνονται άμεσα στις αισθήσεις: μπορούν να γευτούν, να μυρίσουν, να αγγίξουν το παραγόμενο προϊόν, να «λερώσουν» τα χέρια τους!

Με γνώμονα την Μεσογειακή Διατροφή, τα αδέρφια παρέχουν σεβόμενοι τον σύγχρονο καταναλωτή, γεύματα υψηλής διατροφικής αξίας απελευθερωμένα από συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα γεύσης. Η παραγωγή ελέγχεται αυστηρά σε όλα τα στάδια, εφαρμόζοντας το πρότυπο διασφάλισης τροφίμων. Στόχος της Οικογένειας Δαρδούμα είναι η παροχή υψηλής, λιτής, ελληνικής μαγειρικής!

Η σειρά με τους χειροποίητους τραχανάδες αποτελεί παράδειγμα γαστρονομικού πλούτου όπου η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη και η σύζευξη του χθες με το σήμερα αναγκαία!

Πηγή: http://dardoumafamily.gr/recipes/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *