Συνταγες

Συνταγή: Τηγανιτός τραχανάς Δαρδούμα με γιαούρτι & λουκάνικα

tiganitos traxanas Dardouma Legou Pantopolio

Υλικά

  • 500 γρ. χειροποίητο τραχανά Δαρδούμα* γλυκός
  • 
½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 λουκάνικα
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Aλάτι, πιπέρι μαύρο
  • 3 – 4 κ. σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Σε νερό που κοχλάζει βράζετε τον τραχανά Δαρδούμα για 4′, ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα και χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο. Σουρώνετε τον τραχανά και τον κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι με λίγο λάδι σοτάρετε τα λουκάνικα και τα τοποθετείτε σ’ ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τη μαργαρίνη, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και τηγανίζετε τον τραχανά για λίγο μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και ανακατεύετε.

Τέλος, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το κεφαλοτύρι, μαγειρεύοντας μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς. Σερβίρετε αμέσως με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι.

* : Η Οικογένεια Δαρδούμα είναι ένα πρότυπο οικογενειακό εργαστήριο ζυμαρικών, το οποίο παράγει μεγάλη ποικιλία χειροποίητων τραχανάδων και ζυμαρικών.

Ο χώρος παραγωγής και τυποποίησης εδρεύει στην Νότια Εύβοια της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.
Μολονότι ιδρύθηκε το 2008, η Οικογένεια Δαρδούμα έχει 100 χρόνια εμπειρίας στα χειροποίητα ζυμαρικά.

Η παράδοση πέρασε από γενιά σε γενιά και σήμερα το όνειρο της γιαγιάς Μαρίας, εκπροσωπείται από τα αδέρφια Ιωάννη & Ευάγγελο Μάλλιο.

Το εργαστήριο είναι ένας επισκέψιμος χώρος γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που προωθεί τις Eλληνικές & τοπικές γεύσεις. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να βιώσουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, που απευθύνονται άμεσα στις αισθήσεις: μπορούν να γευτούν, να μυρίσουν, να αγγίξουν το παραγόμενο προϊόν, να «λερώσουν» τα χέρια τους!

Με γνώμονα την Μεσογειακή Διατροφή, τα αδέρφια παρέχουν σεβόμενοι τον σύγχρονο καταναλωτή, γεύματα υψηλής διατροφικής αξίας απελευθερωμένα από συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα γεύσης. Η παραγωγή ελέγχεται αυστηρά σε όλα τα στάδια, εφαρμόζοντας το πρότυπο διασφάλισης τροφίμων. Στόχος της Οικογένειας Δαρδούμα είναι η παροχή υψηλής, λιτής, ελληνικής μαγειρικής!

Η σειρά με τους χειροποίητους τραχανάδες αποτελεί παράδειγμα γαστρονομικού πλούτου όπου η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη και η σύζευξη του χθες με το σήμερα αναγκαία!

Πηγή: http://dardoumafamily.gr/recipes/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *