Cocktails

Κοκτέιλ Hesperides με Ούζο Κωστέα

Hesperides coctail Kosteas Legou Pantopolio

Υλικά

  • 60 ml ούζο Κωστέα*
  • 20 ml φρεσκοστιμμένο γκρέιπφρουτ
  • 20 ml φρεσκοστιμμένο λεμόνι
  • 4 φύλλα δυόσμο
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
Περιγραφή

Βάζουμε το ούζο Κωστέα στο shaker, προσθέτουμε το στιμμένο γκρέϊπφρουτ, το στιμμένο λεμόνι 4 φύλλα δυόσμο και την μαύρη ζάχαρη. Ανακινούμε καλά και σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο. Γαρνίρουμε με δυόσμο.

Ποτήρι: Old fashion | Πάγος: Ναι | Μέθοδος: Ανακίνηση | Γαρνιτούρα: Δυόσμος

*: Η ποτοποιία Κωστέας είναι μία τοπική, οικογενειακή επιχείρηση στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών και ιδιαίτερα των αποσταγμάτων. Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1962 στην Καλαμάτα από τον Θανάση Κωστέα, πατέρα των σημερινών συνεχιστών της οικογενειακής παράδοσης, Παναγιώτη & Γιώργου Κωστέα.

Από την αρχή λειτουργίας της, η επιχείρηση αποτελούσε βασικό προμηθευτή ούζου στην Καλαμάτα, σε ουζερί, καφενεία, ταβέρνες και γενικά στον χώρο της εστίασης. Παράλληλα, διέθετε το ούζο της και σε λιανική πώληση στον τελικό καταναλωτή μέσα από το παραδοσιακό κατάστημά της.

Πέραν του φημισμένου ούζου της, τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση επεκτάθηκε με επιτυχία και στο τσίπουρο, για το οποίο έχει βγάλει πολλά προϊόντα, με τα αποστάγματα Golden Drop να ξεχωρίζουν.

Επίσης, η επιχείρηση εισήλθε και στον κόσμο της οινοποιίας με στόχο τη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη.

Πηγή: https://kosteas.gr/συνταγές/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *